Krabben

Voor elke kat een oplossing

Krabben

Krabben is voor katten heel natuurlijk gedrag. Katten krabben niet alleen om hun nagels te onderhouden maar ook om met elkaar te communiceren. Voor een kat is het krabben of markeren van hun omgeving erg belangrijk. Het maakt hun omgeving niet alleen herkenbaar, maar ook veiliger. Als eigenaar is het dus van belang dat we het markeergedrag goed begrijpen en onze kat(ten) mogelijkheden bieden om te kunnen krabben. Hierbij is het belangrijk dat er in de eigen omgeving goed gekeken wordt naar de voorkeuren en routine van de kat. Samen kijken we naar wat in de basis noodzakelijk is en hoe we het krabben aan meubels en onwenselijke voorwerpen ombuigen naar een plaats die wel geschikt en gewenst is.

Wacht niet en vraag hulp! Dit scheelt je frustratie en nieuwe meubels.

Ik wil je nogmaals erg bedanken voor je adviezen ivm Maui zijn blazen, angstige en indrukwekkende gedrag. Ik merk de afgelopen dagen een WERELD van verschil!! Hij kroelt, loopt nieuwsgierig heen en weer, laat zich aaien, komt zelfs af en toe op schoot(!!), en ik voel me steeds meer op mijn gemak bij hem. Het belonen zorgt er voor dat hij nieuwe dingen probeert, zoals nieuwe kamers/ plekjes verkennen en ik kan hem zo uit mijn buurt halen als hij teveel in mijn buurt komt. Ook door hem niet in de ogen aankijken werkt goed, en ik merk verbetering in het contact met hem. Ik weet dat het nog wat vroeg is om gelijk te juigen, maar ik ben super blij met wat ik al bereikt heb en ben benieuwd wat de toekomst ons brengt.
Echt super bedankt!
Kater Maui

Eindhoven

Leonie weet waar ze het over heeft. Ze heeft de missie om mensen hun verantwoordelijkheid te laten nemen als ze eenmaal een kat hebben aangeschaft. Met haar enthousiasme en kennis kan zij veel mensen en katten helpen om het samen heel erg leuk te hebben en katten niet te dumpen of naar een asiel te brengen.

Dierenopvangcentrum De Doornakkers werkt graag samen met CatXpert!

Dierenopvangcentrum De Doornakkers

Eindhoven

Altijd spannend: Een tweede kat erbij. Hoe gaan ze met elkaar om? En vooral; hoe moeten wij reageren? Wij als onervaren katten mama en papa met veel onzekerheid toch de keuze gemaakt! Via het asiel kregen we het nummer van Leonie. En dat heeft ze geweten! Smorgens, s’ middags en s’ avonds! Niks is teveel en altijd even vriendelijk en snel qua reactie.

Ik was bang dat het niet zou lukken, maar door de tips van Leonie hebben we nu twee katers die niks meer apart doen. Ze eten, slapen en plassen samen. Super om te zien. Bedankt! Je hebt ons echt geholpen.

 

Janneke

Boef en Red

Vraag nu een consult aan