Overig

Voor iedere kat een oplossing

Overig

Op de andere pagina’s vindt je kort informatie over bepaalde specifieke onderwerpen. Er zijn echter nog talloze gedragingen waarvan eigenaren niet goed weten wat ermee te doen. Voorbeelden hiervan zijn; rouw bij katten, het eten van niet-eetbare voorwerpen, zichzelf kaal likken, agressie tussen hond en kat, de komst van een baby. In alle gevallen waarbij je vragen hebt over bepaald gedrag van je kat kun je bij mij terecht. Met advies en tips op maat kan ik je helpen om het gedrag van je kat beter te begrijpen én te verbeteren.

Na jarenlang de ene na de andere volwassen kat in huis te hebben genomen (uit asiel of geadopteerd van anderen en ook met gedragsproblemen) besloten om 2 kittens in huis te nemen. Twee geweldige siamezen, broer en zus. Het begon erg leuk. Veel spelen, slapen en eten. Goed zindelijk, wat kan er mis gaan.

Vanaf dat de 2 boeven behendig genoeg waren om op het aanrecht en de eettafel te komen werd het opeens niet meer leuk. Alles, maar dan ook alles wat eetbaar was werd onder onze handen vandaan gejat en uit kasten gehaald. Een ware terreur door die twee. Natuurlijk van alles gedaan om het tegen te gaan, maar wat ik ook deed, niets hielp.

Contact gezocht met Leonie. Zij kon mij gerust stellen: Er kan zeker iets aan verbeterd worden. Als snel stond zij bij mij op de stoep. Leonie heeft mij het een en ander uitgelegd over katten en eetgedrag. Er werd mij tijdens dat gesprek al veel duidelijk. Tevens liet 1 van de kittens een staaltje van frustratie zien tijdens het intake gesprek.

Leonie heeft mij tijdens het gesprek al een paar tips gegeven waar ik direct mee aan de slag ben gegaan en tot mijn grote verbazing had het direct een verbluffend resultaat. Bovendien was Leonie heel stellig in het vooral niet akkoord gaan met de frustratie van onze kater. Ook daar ter plekke tips voor gekregen om daar mee om te gaan en te verbeteren en natuurlijk ter plekke uitgeprobeerd: ik kan hem uit zijn frustratie halen!

Ik heb het uitgebreide verslag en stappenplan gekregen en ben in de overtuiging dat ik heel veel kan bereiken met simpele dingen. Het gaat dan ook al een stuk beter. Leonie heeft al een aantal keren weer contact gezocht met mij om te horen hoe het gaat en nog wat aangestuurd. Heel fijn.

Het is weer gezellig in huis en we kunnen weer volop genieten van onze 2 boefjes, ondanks dat er best nog wel eens kattenkwaad wordt uitgehaald.

Leonie bedankt voor de simpele goed uitvoerbare handleiding.

Luna en Noah

Eindhoven

Leonie weet waar ze het over heeft. Ze heeft de missie om mensen hun verantwoordelijkheid te laten nemen als ze eenmaal een kat hebben aangeschaft. Met haar enthousiasme en kennis kan zij veel mensen en katten helpen om het samen heel erg leuk te hebben en katten niet te dumpen of naar een asiel te brengen.

Dierenopvangcentrum De Doornakkers werkt graag samen met CatXpert!

Dierenopvangcentrum De Doornakkers

Eindhoven

Altijd spannend: Een tweede kat erbij. Hoe gaan ze met elkaar om? En vooral; hoe moeten wij reageren? Wij als onervaren katten mama en papa met veel onzekerheid toch de keuze gemaakt! Via het asiel kregen we het nummer van Leonie. En dat heeft ze geweten! Smorgens, s’ middags en s’ avonds! Niks is teveel en altijd even vriendelijk en snel qua reactie.

Ik was bang dat het niet zou lukken, maar door de tips van Leonie hebben we nu twee katers die niks meer apart doen. Ze eten, slapen en plassen samen. Super om te zien. Bedankt! Je hebt ons echt geholpen.

 

Janneke

Boef en Red

Vraag nu een consult aan